Поделится

среда, 3 апреля 2024 г.

2 Відкрите звернення громадянина України від 24.3.2024

ЗВЕРНЕННЯ

я, Болгарчук Р. Ю., громадянин України, як і обіцяв, 05.02.2024, у довільній формі, написав відкрите звернення, з приводу діяльності Президента України Володимира Зеленського. Це звернення було розміщене на низці відкритих ресурсів, з посиланнями в соціальних мережах, групах та ін.

1 Відкрите звернення громадянина України від 5.2.2024.docx (google.com).

Крім того, протягом місяця "Відкрите звернення громадянина України від 5.2.2024" було надіслано до деяких громадських організацій, ЗМІ, державних та політичних установ. Список контактів та дати надсилання додаються.

Посилання на додатки до звернення.

Незважаючи на важливість та критичність ситуації, що склалася в нашій країні, мені не вдалося знайти аналогічних звернень чи отримати відповідні роз'яснення від компетентних органів.

Станом на 19.03.2024 ЗМІ, блогери, юристи та ін. не офіційні особи взагалі не відповіли.

Звісно, вони і не мають таких обов’язків відповідати, але дивує і насторожує той факт, що багато хто з них систематично обговорює ті самі проблеми: кумівство, офшори, корупцію, державну зраду. У тому числі і безпосередньо стосовно Володимира Зеленського і його оточення. Проте, коли я надав посилання на відкриті факти, та привів конкретні статті з українського законодавства, по яким по меншій мірі, потрібно було провести розслідування, у відповідь гробове мовчання.

Невже у них всіх не працюють офіційні контакти? Або вони просто заробляють на «хайпі» та дешевому популізмі і не зацікавлені саме у вирішенні проблем нашого суспільства, які особливо гострі і важливі під час війни. Як можна захищати країну як що її президенту інкримінують стільки вагомих правопорушень, у тому числі державну зраду!

Не дивно що майже ніхто з державних установ теж не відповів. Виникає питання чи вони взагалі працюють?

На 19.03.2024 отримав лише 2 відповіді.

1 відповідь від «МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ» № 29990/Б-4886/7.1.5 від 24.02.2024.

У відповіді, як я зрозумів, лише підтвердили вірність моїх слів, і майже дослівно написали те саме на що посилався і я у зверненні від 5.2.2024. А саме, цитую:

«…Президент України може бути усунений з поста Верховною Радою України в порядку імпічменту у разі вчинення ним державної зради або іншого злочину. Питання про усунення Президента України з поста в порядку імпічменту ініціюється більшістю від конституційного складу Верховної Ради України…»  

Та:

«…Верховною  Радою  України  не  менш  як  трьома  четвертими  від  її конституційного  складу  після  перевірки  справи  Конституційним  Судом України  і  отримання  його  висновку  щодо  додержання  конституційної процедури  розслідування  і  розгляду  справи  про  імпічмент  та  отримання висновку Верховного Суду про те, що діяння, в яких звинувачується Президент України,  містять  ознаки  державної  зради  або  іншого  злочину   (частини  перша,  друга  статті  102,  частина  перша  статті  105,  частина  друга статті 108, стаття 111 Конституції України).  

Правові  та  організаційні  засади  притягнення  Президента  України  до конституційної  відповідальності  шляхом  усунення  з  поста  в  порядку імпічменту  визначено  Законом  України  «Про  особливу  процедуру  усунення Президента України з поста (імпічмент) …»

(підкреслення мої)

2 відповідь від (ТУ ДБР у м. ПОЛТАВІ) № Б-750/П-24/15-02-3-776/24 від 22.02.2024

ТЕРИТОРІАЛЬНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОГО БЮРО РОЗСЛІДУВАНЬ,

РОЗТАШОВАНЕ У МІСТІ ПОЛТАВІ у відповідь на звернення від 5.2.2024 взагалі написали таке:

« За результатом розгляду звернення в межах компетенції Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, встановлено, що у зверненні не викладено об’єктивних даних, що можуть свідчити про вчинення кримінальних правопорушень, віднесених до підслідності слідчих органів Державного бюро розслідувань… відсутні достатні правові підстави для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.»

«Одночасно роз’яснюємо, що відповідно до вимог ст. 303-307 КПК України Ви маєте право оскаржити рішення, дії чи бездіяльність слідчого під час досудового розслідування до слідчого судді суду першої інстанції, в територіальній юрисдикції якого перебувають органи досудового розслідування.»

(підкреслення мої)

Аналіз відповідей та ситуації у країні.

З вищевикладеного виникає низка питань до державних організацій України:

Чи не є це бездіяльністью, недбалістью (ст.367 КК)? Оскільки згідно з ст. ст. 40 Конституції України та статті 7, 14, 20 (та ін.) Закону України «Про звернення громадян» в термін не більше п'яти днів потрібно було передати це звернення за належністю відповідному органу чи посадовій особі.

Я ж писав це у першому зверненні: «розглянути це звернення, надати обґрунтовану розгорнуту відповідь, або,  згідно ст.7., як що це не входить до Ваших повноважень, в термін не більше п'яти днів, переслати це звернення за належністю відповідному органу чи посадовій особі, про що повідомити мене

Кому згідно ст.7., Закону Про звернення громадян | від 02.10.1996 № 393/96-ВР (rada.gov.ua) переслали моє звернення? Чи порушили закон і не переслали «відповідному органу чи посадовій особі»?

Де надана мені обґрунтована розгорнута відповідь? По пунктах.

З високою вірогідністю це пряме порушення закону і моїх прав. А з урахуванням важливості піднятих тем, майже всіх прав громадян України. Не дивно що ми не можемо виграти у війні, як що всі наочно спостерігають вірогідну бездіяльність влади. Починаючи з Президента, якому ще до війни інкримінували підозру в державній зраді і вже 2 роки не розслідують, а він продовжує свою, скоріш за все недолугу, а можливо і злочинну діяльність. Можливо, в тому числі, в наслідок цієї діяльності продовжують гинути українці, а інші бідувати.

Таким чином, навіть виходячи з відповіді і реакції на звернення від 5.2.2024, можна припустити, що не працює вся вертикаль влади. Або не працюють належним чином, по меншій мірі, найважливіші її структури.

Складається враження що у державних установах не тільки не знають закони і звісно їх не виконують, але і взагалі не вміють читати. Чи може вони причетні до всіх цих правопорушень які я описав безпосередньо у першому зверненні від 5.2.2024?

Може їх вже тримають у заручниках на Мальдівах, у Монако, та напихають доларами? Чи може, поки що, заносять…? Тоді зрозуміла така реакція. Особливо відповідь від ТУ ДБР у м. ПОЛТАВІ, які,  написали що у звернення від 5.2.2024 «не викладено об’єктивних даних». Чи вони не вміють користуватися посиланнями? Чи може я щось плутаю і ця організація працює по своїх законах у якійсь іншій країні. У країні де нема ОБ’ЄКТИВНИХ даних з приводу:

1 - «30 осіб, які раніше працювали в структурах „Студії Квартал 95“» - кумівства.

2 - 2019 року журналісти «Слідство.Інфо» з'ясували, що Зеленський має незадекларовану 15-кімнатну віллу в італійському місті Форте-дей-Мармі[265] – офшори.

3 - «Після початку збройної агресії РФ проти України Зеленський 18 квітня 2014 року отримав повістку до військкомату, але до армії не пішов. Факт надсилання такої повістки 13 квітня 2019 року оприлюднила пресслужба Міністерства оборони України[234] та підтвердив колишній командир 43-го батальйону «Патріот» Сергій Мацейко, а про отримання повістки мати шоумена розповіла ще в 2014 році[235].» -  уникнення призову.

І найголовніше:

4 - 22 липня 2021 року Шевченківський райсуд зобов'язав Державне бюро розслідувань почати досудове розслідування, за статтею 111 ККУ («державна зрада»), стосовно президента Володимира Зеленського та його оточення через зрив операції із затримання членів ПВК «Вагнера»[285]…. 111 ККУ («державна зрада»),

Де результати розслідування? Чому їх не надали?!

Я вже мовчу за все інше: «шашлики», «яйця по 17…», безпідставне усунення після нагородження Валерія Залужного… та ін…  Відповідальні особи взагалі ознайомилися зі справами? Це все безкарно тягнеться вже не перший рік війни!

Чи це все не об’єктивні данні? Які всім відомі і знаходяться у відкритому доступі. Але напевне всім окрім тих, хто повинен цим займатися. У тому числі бюро розслідування.

При всій моїй повазі, що можна казати за компетенцію такого «бюро», як що вони не то що розслідувати, а взагалі даних не бачать? Чи потрібно таке бюро, чи може потрібно відкрити впровадження і з приводу роботи бюро, і з приводу апарата президента та розібратися?

  Якщо даних вони не бачать, закони, як я зрозумів не знають, на звернення належним чином, згідно законодавства України не реагують. Зате посади займають, кошти, у тому числі і наші, як платників податків, отримують. І до речи не малі. У той час коли мені, знаходячись у найманому рабстві, по суті, доводиться виконувати їх роботу6 безкоштовно: штовхати їх «як сліпих кошенят носом» у їх конкретні статті, яких вони все одно в притул не бачать! І це в той час, коли в країні корупція, війна і у владі, скоріш за все, судячи з фактів які ми всі  спостерігаємо -  зрадники.

Куди дивляться інші організації? СБУ взагалі не відповіло. Хоча я надіслав їм листа на електронну адресу разом з ДБР того ж дня 05.02.2024.

Вони там хоч живі? Бо як ще можна пояснити що навіть СЛУЖБА БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ не виконує закони України, зокрема описані мною вище і на які я дав цитати та посилання.   Чи вже нікого не лишилося? То може у нас і влади не має? Лише ставленики Путіна, Зеленського, Ахметова Порошенко та ін. диктаторів і олігархів. Тоді не дивно що досі війна іде, бо корупція, кумівство, офшори, та державна зрада «не на часі», «не на разі»…

Додаткові об’єктивні  матеріали з відкритих джерел.

Вже штучний інтелект і той розуміє більше ніж державні службовці і посадові особи.

Ось наприклад аналіз відео:

Відео від 7.3.2024 Сотні МІЛЬЙОНІВ за контент: чий продакшн отримує кошти від каналу Рада (youtube.com) BIHUS Info 1,06 млн підписників. До цього відео 16000 лайків

Аналіз відео "Сотні МІЛЬЙОНІВ за контент: чий продакшн отримує кошти від каналу Рада" від gemini https://g.co/gemini/share/e1799d11cee0. Цитую штучний інтелект gemini:

«Статті, які можна інкримінувати Зеленському:

  • Зловживання владою або службовим становищем (ст. 364 Кримінального кодексу України)
  • Заволодіння чужим майном шляхом шахрайства (ст. 190 Кримінального кодексу України)
  • Незаконне збагачення (ст. 368-4 Кримінального кодексу України)

Проблеми, які підняті у відео:

  • Непрозорість та корупція у державному управлінні
  • Зловживання владою та впливом
  • Конфлікт інтересів
  • Незаконне збагачення».

Подібних відео і фактів маса. А мені в цей же час пишуть що  «у зверненні не викладено об’єктивних даних».

Ось ще, інший приклад: Зняття Залужного, яке я згадував у першому зверненні.  На жаль мої побоювання справдилися.  Звільнення Залужного - це вже факт. Тобто, той, кому інкримінували державну зраду, безкарно продовжує свою діяльність. Безпідставно звільнив головнокомандуючого. Відмовився від Військової допомоги Франції (зокрема Макрона), у той час як наші солдати продовжують гинути, у той час як продовжують руйнувати наші будівлі з мирним населенням (приклад житлові будинки Одеса, Дніпро). Де ППО? На що витрачає гроші керівництво країни? Питання риторичне, оскільки відповідь очевидна навіть з офіційних джерел. Інформацію з яких бюро розслідування не бачить, а інші організації, судячи з реакції взагалі не працюють.

А у моєму зверненні, нібито, «не викладено об’єктивних даних»! А які ще потрібні дані!? Це я повинен шукати об'єктивні дані? Чи правоохоронні органи повинні по-перше хоча б ознайомитися з фактами. По-друге провести розслідування. І по-третє, найголовніше, на підставі фактів, до результатів розслідування відсторонити від діяльності осіб, у яких не перший рік з’являється все більше і більше підозр у порушенні закону.

Ще напередодні війни.

А ось сорока хвилинне відео, напередодні війни з того ж канала: «ВОНИ всюди! "Кварталівці" отримують топ-посади, 200 тис з/п і доступ "Великого будівництва" - YouTube. 

Там вказані конкретні фамілії призначення у тому числі всім відомих людей. Це не об'єктивні дані? Майже всі знають цих людей. І що їх призначив саме Зеленський. І що вони з «95 Кварталу» та близького оточення Зеленського. Певне всі, окрім бюро розслідування та органів виконавчої влади.

Зеленський порушив закон …

Зеленський порушив закон про запобігання корупції - Уколов - YouTube А це ще одне відео лише 5 хвилин. Цитую опис до відео:

«Президент Володимир Зеленський порушив закон, коли не задекларував суттєві зміни свого майнового стануі тому має виконати власну обіцянку виборцям і піти з посади.

Про це в ефірі "Прямого" нагадав політтехнолог Віктор Уколов.

Уколов розмістив на сайті Офісу президента відповідну петицію.

"Насамперед я хотів би пояснити, який закон порушено. Порушено закон про запобігання корупції…. За аналогічні порушення проти інших колишніх народних депутатів було порушено кримінальні справи. І вони ці кримінальні справи навіть в суді програли і заплатили великі штрафи. Тобто це є порушення закону, якраз таке, про яке говорив Зеленський 18 квітня 2019 року. Чому я наполягаю на даті і нагадую? Тому що це було за чотири дні до другого туру виборів. Він сказав, що якщо я порушу закон - я піду. І цим він здобув симпатії багатьох людей, які подумали: "Послухайте, може, справді піде? Молодий хлопець, не політик. Якщо помилиться десь і порушить закон, то піде. Давайте за нього проголосуємо. І чесний…" Виявилося не так", - сказав Уколов.»

Відео трьох річної давнини. Де результат?  А результат на цвинтарі. Довго ще українці будуть платити кров'ю за такого президента?

Якщо Зеленський не виконав обіцянки, то чому він не підпадає під цю статтю? Чи знову немає об'єктивних даних? Які До речі зафіксовані у багатьох відео, не тільки у тому що я привів вище. У відео які бачила вся країна і сам Зеленський там обіцяв. Це необ'єктивні дані зафіксовані на камеру!?

Вже мовчу про те, що не були проведені вибори, і коли будуть проведені вибори президента, під питанням. Але легітимність нашої влади, це вже тема окремого звернення.

Подібних питань багато. Ось іще одне відео «Для чого Україна бере 50 млрд. євро в кредит: шок! - YouTube». Складається враження, що влада знову краде навіть уже у борг. Віддавати прийдеться звичайним українцям. Тому було би правильним написати що ми не підтримуємо таку владу «слуг». Особисто я не хочу платити за їхні примхи, помилки поразки та злочини. Тому так важливо звернутися до міжнародних інстанцій. В першу чергу у тих яких беруть кошти. Краще б вони нам допомогли повернути Залужного та відсторонити Зеленського. Тоді б може і кошти не знадобилися бо ми би виграли у війні і почали би відновлення.  

Я би міг привести ще багато прикладів, але шукати і розбирати їх це не моя робота, а інстанції в які я направив звернення. А вони їх взагалі не бачать. Як так…

Прошу ВЖЕ В ДРУГЕ:

На підставі вищезазначених загальновідомих фактів, у тому числі, зазначених мною вище:

  1. Згідно з ст. 7 ЗАКОНу УКРАЇНИ Про звернення громадян  та ст. 18. ЗАКОНу УКРАЇНИ Про звернення громадян в термін не більше п'яти днів передати це звернення за належністю відповідному органу чи посадовій особі.

Зокрема, як зазначено у Законі України  Про особливу процедуру усунення Президента України з поста (імпічмент) | від 10.09.2019 № 39-IX (rada.gov.ua) депутатам України від конституційного складу Верховної Ради України.

Щоб вони могли згідно статті 3. «Ініціювання імпічменту».

Створити письмове подання та підписати більшістю народних депутатів України від конституційного складу Верховної Ради України, ініціювати Процедуру імпічменту. Внести на розгляд Верховної Ради України письмове подання про ініціювання імпічменту  яке вже має правове обґрунтування та утворити спеціальну тимчасову слідчу комісію Верховної Ради України.

Згідно з ст. 18. Вимоги до проекту постанови Верховної Ради України про звинувачення Президента України створити  проект постанови Верховної Ради України звинувачення Президента України та викласти у проекті постанови Верховної Ради України по пунктах, окремо щодо кожного діяння, що містить ознаки злочину. Зокрема тих пунктів які фігурують у цьому зверненні («кумівство», «офшори», «уникнення призиву» «Вагнерґейт») Особливо останні два підпадають під 111 ККУ («державна зрада»),

Провести голосування щодо проекту постанови Верховної Ради України про звинувачення Президента України.

Згідно з  Розділом IV Стаття 21. Пункт 8

З моменту оголошення головуючим на пленарному засіданні Верховної Ради України про дострокове припинення повноважень Президента України у зв’язку з усуненням його з поста в порядку імпічменту на період до обрання і вступу на пост нового Президента України обов’язки Президента України перекласти на Голову Верховної Ради України відповідно до положень статті 112 Конституції України. 

Або взагалі, ще краще, у зв'язку з агресії зі сторони Російської Федерації, війною, до перемоги та припинення військових дій, перекласти всі повноваження президента  на безпідставно звільненого головнокомандувача Збройних сил України Залужного Валерія Федоровича.  Він вже себе показав як порядна людина і патріот нашої батьківщини.

Я не вважаю що Залужний сильний політик і нам всім потрібно буде потім думати, хто очолить уряд після війни, але не розумію чому коли іде війна не дати всі повноваження саме військовим, таким як Залужний? Ми досі замість цього годуємо своєю кров'ю злодії, президентів олігархів, ухилянтів, шахраїв та зрадників.

  1. Відшкодувати мені та іншим громадянам збитки які зазнали, як  у наслідок вірогідного, державної зради, шахрайства, яке описане у попередніх зверненнях, так і в наслідок вірогідно службової недбалості (ст.367 КК) та можливо бездіяльності, легковажності правоохоронних органів Президента з його Закликами не купляти сіль та гречку та його офісом з сумно відомими яйцями по 17 Резнікова який до речі, наскільки мені відомо,  досі не поніс відповідальності. Вже не кажу про Єрмака, Безуглу, династію Гладковських (Свинерчуків) та інших. З цього приводу вимагаю відкрити окремі кримінальні провадження.

3. Згідно з чинним законодавством України зокрема ст. 40 Конституції України та статті 7, 14, 20 (та ін.) Закону України «Про звернення громадян» розглянути це звернення, надати обґрунтовану розгорнуту відповідь, або,  згідно ст.7., як що це не входить до Ваших повноважень, в термін не більше п'яти днів, переслати це звернення за належністю відповідному органу чи посадовій особі, про що повідомити мене.

Крім того прошу:

керуючись ст.. 55 Конституції Українист. 4 ЦПК України та ін. зобов’язати відповідальних прийняти та розглянути подані мною починаючи з 2022 всі мої звернення; вести та\або поновити (як що були закриті) у Єдиному реєстрі досудових розслідувань всі мої не розкриті справи з 2022 року. У тому числі поновити провадження №12022046700000061, або направити до суду.  

Звернути особливу увагу на організації які взагалі не відповіли  на це звернення. Або у них не працюють контакти, або там люди просто отримують наші народні кошти за те що не працюють, а може і взагалі покривають злочинців з влади. В першу чергу СБУ, РНБО Національна поліція України, Центр протидії корупції та ін..

Лишаю за собою право

згідно з 34 ст. Конституції України та ін.

1 -  звертатися заради безпеки себе, своїх близьких, та в цілому звичайних громадян України у міжнародні організації з митою встановлення в Україні правосуддя, справедливості та народовладдя;

2 – оприлюднювати це і попереднє відкрите звернення та відповіді на нього.

Оскільки, як показав мій гіркий досвід, не зважаючи на законодавство  часто звернення ігнорують, або дають банальні відписки.

Конкретний приклад одне з моїх звернень з приводу вірогідного шахрайства, коли я, ще до війни заказав через інтернет продукти, але продавець зник, а правоохоронні органи виявились безсилими навіть заблокувати його карту, на яку я перерахував гроші і почати судову справу. Матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12022046700000061 від 25.03.2022.

Звернення у вище стоячі інстанції також не дали результатів. Що казати за більш вагомі справи коли не можуть розслідувати навіть дрібні, з масою фактів і даних. Складається враження що взагалі не хочуть працювати, або вже нікому.  

Також  пропоную іншим ділитися цим зверненням, або створити власні (звернення, петиції та ін), та відстоювати свої законні права.

Від свого ім’я звертатися у міжнародні інстанції, констатуючі той факт, що судова та виконавча гілка влади в Україні, скоріш за все, взагалі не працездатна; а   президент узурпував владу, набрав «кумів-сватів…», вибори не проводить і знущається, на пару з Путіним, над громадянами, продовжуючи заробляти на крові, перетворивши українців по факту на кріпаків. Щоб вони знали чому Україна не може виграти війну і чому українці, хто ще може, тікає з країни. Щоб вони знали куди і на що йдуть наші і їхні кошти.

Це особливо важливо оскільки саме по причині дезорганізації, халатного та легковажного ставлення, корупції, кумівства ми не змогли дати гідну відсіч ворогу, і зараз саме по причині такого ставлення нашій країні доводиться терпіти криваві жнива, в той час коли шахраї продовжують заробляти на крові і навіювати ідеї що це все «не на разі», «не на часі», «треба об’єднатися проти зовнішнього ворога» - Об'єднатися з ким… шахраями, корупціонерами і найголовніше зрадниками!? То може спочатку треба відсторонити їх від влади, на законних підставах, тоді і на дрони не треба буде донатити. А так, хтось по копійці на дрони донатить, а хтось мільярди на серіали викидає:  «Наші гроші»: Компанія бізнес-партнера Єрмака отримала з держбюджету 21 млн грн на виготовлення серіалів - Детектор медіа. (detector.media)  , Бізнес-партнер Єрмака отримав від держави ще 21 мільйон на зйомку серіалів після відставки Ткаченка: Після відставки Ткаченка бізнес-партнер Єрмака отримав від держави 21 мільйон на зйомку серіалів | Бізнес.Цензор (censor.net)

П. с.

Все ніяк не знайду час дописати це звернення та надіслати. Але все ж таки прийдеться. Хоча я розумію що, скоріш за все ті, хто його буде читати, байдужі до життя пересічних українців. Здається враження що система української влади і всі структури просто продовжують заробляти гроші, доки звичайні громадяни гинуть і страждають, у тому числі від масованої атаки з 21 на 22.03.2024. Тому моє звернення відкрите.

Щоб всі бачили що в Україні не  всі «зазомбовані» та дурні. Що є люди які розуміють очевидні речі, але на жаль або бояться, або не мають можливості, відстоювати свої права.

Невже за два роки війни Ми досі не навчилися себе захищати, не закрили небо. Як бачимо не закрили. Продовжуємо просити допомогу і навіть звинувачувати наших союзників. А куди тратять гроші у нас я написав вище – серіали, бруківка вже мовчу про корупцію. Але, як то кажуть, проблеми негрів, шерифа не стосуються. Скоріш за все, вам і вашим рідним немає чого боятися, бо ви захищені, навіть від можливих ядерних ударів, а можливо навіть і зовсім не в Україні. Це звичайним громадянам тут помирати…

Посилання на це звернення.         

        

https://docs.google.com/document/d/1BtHy-bdn9xPIt1_CMBZBSlwrmE8ml8TK/edit?usp=sharing&ouid=109599566825575363290&rtpof=true&sd=true 

Дата  24.03.2024                                             Болгарчук Р. Ю.


Комментариев нет:

Отправить комментарий

Примечания